SİYONİST GÜÇLER 3 MESCİDİ AKSA GÖREVLİSİNİ ESİR ALDI

 

Görüntülenme: 2502 Tarih: 06 Eylul 2020 18:38
SİYONİST GÜÇLER 3 MESCİDİ AKSA GÖREVLİSİNİ ESİR ALDI

İşgalci İsrail güçleri, dün aralarında 1 kadın güvenlik görevlisinin de olduğu Mescidi Aksa’da çalışan 3 Filistinliyi tutukladı.
 
Bölgedeki yerel kaynaklar, Mescidi Aksa’nın güvenlik görevlisi Heba Serhan’ın, Kubbetü's-Sahra Camisi'ne baskın düzenlemek için Cennet Kapısı’ndan girmeye çalışan İsrail işgal güçleri tarafından engellendikten sonra tutuklandığını ifade etti.
 
İsrail işgal güçleri tarafından tutuklanan Heba Serhan’a yardım etmeye çalışan Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nde çalışan 2 görevli daha işgal güçleri tarafından tutuklandı.
 
Mescidi Aksa’da güvenlik görevlisi olarak çalışan Kudüslü kadınlar, Mescidi Aksa'yı ziyaret etmeye gelen kadınlara yardımcı olmakla birlikte kadınları yönlendirme görevini yürütüyor. 
 
Mescidi Aksa’nın kadın görevlileri, başta Kubbetü's-Sahra Camisi olmak üzere, El-Kıble Mescidi, Mervani Camisi ve Eski Mescit’te sabah sekizden akşam yediye kadar sabah ve akşam vardiyalı olarak görevlerini icra ediyor. 
 
İsrail işgal güçleri, Mescidi Aksa'nın gönüllü bekçileri olarak bilinen birçok murabıtın yanı sıra, Harem-i Şerif'in hizmetlerini yürüten Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'ne bağlı korumaları ve görevlileri çeşitli nedenler ileri sürerek gözaltına alıyor, bazılarına da Mescidi Aksa'dan uzaklaştırma cezası veriyor.  
 
Ayrıca geçtiğimiz günlerde İsrail işgal mahkemesi, Mescidi Aksa görevlilerinin evlerinin yıkılmasına yönelik birkaç kararı onaylamıştı. 
 
İsrail güçleri, özellikle Mescidi Aksa görevlilerini hedef alarak Müslümanların Mescidi Aksa'yı korumaya yönelik dirençlerini kırmaya çalışıyor. 
 
İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescidi Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar