50 FİLİSTİNLİ ESİR 20 YILI AŞKINDIR SİYONİST REJİM ZİNDANLARINDA

 

Görüntülenme: 1819 Tarih: 15 Temmuz 2020 18:47
50 FİLİSTİNLİ ESİR 20 YILI AŞKINDIR SİYONİST REJİM ZİNDANLARINDA

Filistin Esirler Heyeti Araştırma Birimi Başkanı Abdunnasır Fervane, Filistinli 50 vatandaşın 20 yılı aşkın bir süredir İsrail zindanlarında esaret hayatı yaşadığını söyledi.
 
Abdunnasır Fervane bugün yaptığı açıklamada, işgalci İsrail zindanlarında bulunan esirlerin 50’sinin 20 yıldan, 29'unun 25 yıldan ve 14'ünün ise 30 yıldan uzun süredir demir parmaklıklar ardında hayatını sürdürdüğünü belirtti.
 
Diğer yandan yaptığı açıklamada Fervane, “Bu Filistinli esirlerin aileleri, zindanlardaki ‘Kıdemli Esirler’ arasında koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasından endişe ediyorlar.” ifadelerini kullandı.
 
Filistinliler, 20 yıl ve daha fazla bir süre işgalci İsrail zindanlarında bulunan Filistinli esirler için "Kıdemli Esir" tabirini kullanıyor.
 
Filistin resmi verilerine göre, İsrail zindanlarında 500'e yakını idari tutuklu ve yaklaşık 220’si çocuk olmak üzere 5 binden fazla Filistinli bulunuyor. 
 
Siyonist İsrail zindanlarındaki Filistinli esirler, kronik hastalık ve yaşlılık gibi sıkıntıların yanında, işgal rejiminin uygulamaları sebebiyle kötü sağlık koşullarıyla boğuşuyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar