SİYONİST REJİM SAVAŞ BAKANI GANTZ BATI ŞERİA'YI İLHAK PLANI HAKKINDA KOMUTANLARIYLA NE GÖRÜŞTÜ?

 

Görüntülenme: 2357 Tarih: 27 Haziran 2020 18:34
SİYONİST REJİM SAVAŞ BAKANI GANTZ BATI ŞERİA'YI İLHAK PLANI HAKKINDA KOMUTANLARIYLA NE GÖRÜŞTÜ?

İsrail'in Yediot Ahranot Gazetesi'nde yer alan bir habere göre, İşgalci Savunma Bakanı Gantz, Batı Şeria'daki yasadışı yerleşim birimlerinin İsrail egemenliği altına alınması yönündeki çalışmaları incelemek üzere İsrail ordusunun ileri gelen Siyonist komutanlarıyla bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. 
 
Söz konusu toplantıya İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi’nin yanı sıra İsrail İç İstihbarat Servisi Şin-Bet (Şabak) Başkanı Nadav Argaman ve Mossad Başkanı Yossi Cohen’de katıldı.
 
Toplantıda önümüzdeki günlerde gerçekleştirmeyi planladıkları ilhakın başlamasından önce son ayrıntılarını tartıştıkları belirtildi.
 
Ayrıca toplantıda İsrail'in siyasi olarak uluslararası toplumlarla karşı karşıya kalmaması için Doğu Kudüs'teki Meali Adomim Yahudi yerleşim birimini Kudüs’e bağlayarak tümünü Kudüs belediyesinin kontrolüne bırakma gibi fikirler de önerildi.
 
ABD Başkanı Donald Trump'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında açıkladığı, sözde Orta Doğu barış planında, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "İsrail'in toprağı" olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyordu.
 
ABD ve İsrailli yetkililerden oluşan ortak komisyon, sözde barış planının ardından söz konusu bölgelerin "ilhakı" için Batı Şeria'da haritalandırma sürecine başlamıştı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar