GASIP İSRAİL GAZZE ŞERİDİNE AÇILAN TÜM SINIR KAPILARINI KAPATMA KARARI ALDI

 

Görüntülenme: 2138 Tarih: 07 Mart 2020 01:22
GASIP İSRAİL GAZZE ŞERİDİNE AÇILAN TÜM SINIR KAPILARINI KAPATMA KARARI ALDI

İşgal yönetimi ordusu güvenlikle ilgili birtakım gerekçelerle dün işgal altındaki Batı Yaka bölgesini sıkı çembere alma ve Gazze Şeridi'nin bütün sınır kapılarını kapatma kararı aldı.
 
Siyonistlere ait Mekan radyosunun yayınladığı habere göre Batı Yaka ve Gazze'yi güvenlik çemberine alma kararı cumartesiyi pazara bağlayan gece yarısından itibaren uygulamaya geçirilecek. Verilen haberde bu çemberin yahudilerin Purim Bayramı nedeniyle ve siyasi sürecin gerektirdiği bazı güvenlik uygulamalarında yeni düzenlemeler yapılması amacıyla uygulanacağı belirtildi.
 
Ancak Gazze ile 1948'de işgal edilmiş bölge arasındaki Kerem Ebu Salim kapısının pazartesiyi salıya bağlayan gece yarısından itibaren 24 saat süreyle kapatılacağı bildirildi. Batı Yaka'ya uygulanan güvenlik çemberinin kaldırılmasının ve bu bölgenin diğer bölgelerle bağlantılarının sağlanmasının çarşambayı perşembeye bağlayan gece gerçekleşeceği belirtildi.
 
Bu uygulamadan dolayı İsrail olarak tanımlanan 1948'de işgal edilmiş bölgeye ancak insani durumlar, sağlık gerekçeleri veya istisnai durumlar için geçiş mümkün olabilecek.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar