GASIP İSRAİL YENİ SİYONİST YERLEŞKELERİN İNŞASINI ONAYLADI

 

Görüntülenme: 2160 Tarih: 28 Şubat 2020 12:26
GASIP İSRAİL YENİ SİYONİST YERLEŞKELERİN İNŞASINI ONAYLADI

İsrail işgal yönetimi bugün, Benyamin Netanyahu’nun siyasi istikbalini belirleyecek olan İsrail seçimlerine bir haftadan daha az kalan bir sürede, işgal altında olan Batı Şeria'daki Yahudi yerleşkelerinde yaklaşık 1.800 yeni konut inşasına onay verdi. 
 
İsrail Savaş Bakanlığı, Batı Şeria'daki Sivil İdare Yüksek Plan ve Proje Kurulu’nun, yaklaşık 1.800 yeni konut yapılması kararını kabul ettiğini belirtti.
 
Bakanlık yaptığı açıklamada ayrıca, İsrail işgal yönetiminin 620’si Ayelih yerleşkesinde, 534’ü Shilo Râhil'de olmak üzere 1776 konutun inşası için yeşil ışığı yaktığını da ekledi.
 
İsrail’de yaklaşmakta olan seçimlerde liste başı olan İsrail'in savaş bakanı Naftali Bennett pazar günü yaptığı basın açıklamasında şunları söylemişti: Bugün biz, yerleşkelerle ilgili birçok konut inşası projesini kabul ettik ve gelecekte de bunu yapmaya devam edeceğiz.
 
Bakan Bennett açıklamasının devamında, “Biz beklemiyoruz, yapıyoruz. İsrail topraklarından bir santimetreyi bile asla Araplara vermeyeceğiz. Bunun için de yeni konutlar inşa etmeliyiz” dedi.
 
Şu anda işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te inşa edilen yasa dışı yerleşim konutlarında 600.000’den fazla Yahudi yerleşimci yaşamaktadır.
 
Filistin’deki yasa dışı yerleşim mekânları, Netanyahu ve Washington’daki müttefiki ABD başkanı Donald Trump’ın gözetimi altında son yıllarda hızlanmaya başladı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar