91 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNDE OLAN FİLİSTİNLİ ESİR SİYONİST İSTİHBARATÇILAR TARAFINDAN SORGUYA ÇEKİLDİ

 

Görüntülenme: 1534 Tarih: 23 Aralık 2019 08:10
91 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNDE OLAN FİLİSTİNLİ ESİR SİYONİST İSTİHBARATÇILAR TARAFINDAN SORGUYA ÇEKİLDİ

İşgal yönetimi, idari hapis cezasını protesto için 91 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli esir Ahmed Zehran’ı Er-Ramle Cezaevi revirinde sorguya çekti.
 
Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, avukatının esir Zehran’ı ziyaretinin ardından dün akşam saatlerinde yayınladığı bildiride, El-Meskubiyye Gözaltı ve Sorgu Merkezi’nden görevlilerin Filistinli esirin sorgusuna katıldıklarını açıkladı.
 
 
Bildiride, işgal rejimi cezaevleri idaresinden ve işgal istihbaratından görevlilerin de sorguya katıldıkları ve açlık grevindeki Filistinli esire davasının kapatılacağına dair sözlü vaatte bulundukları ifade edildi.
 
 
İşgal rejimi cezaevleri idaresinin esir Zehran’a geçen Temmuz ayında başladığı ve 39 gün süren açlık grevinde de yine sözlü vaatte bulunduğu fakat daha sonra geri adım attığı kaydedildi.
 
 
Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, Er-Ramle Cezaevi idaresinin esir Zehran’ı sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine kentteki bir hastaneye naklettiğini ve aynı gün cezaevi revirine geri getirdiğini bildirdi.
 
 
Ramallah’ın kuzeybatısındaki Deir Ebu Meşal beldesi sakinlerinden 42 yaşındaki esir Ahmed Zehran işgal rejimi zindanlarında açlık grevi eylemini 91 gündür sürdürüyor.
 
 
Zehran’ın işgal zindanlarında toplam 15 yıl yatan eski bir esir olduğuna işaret eden Esir Kulübü, dört çocuk babası Filistinli esirin işgal güçlerince son olarak Mart 2019’da gözaltına alındığını açıkladı.
 
 
Esir Kulübü, Zehran’ın bu yıl ikinci kez açlık grevine başladığını belirterek, Filistinli esirin ilk açlık grevinin 39 gün sürdüğünü ve işgal yönetiminin serbest bırakılacağına dair kendisine verdiği söz üzerine açlık grevine son verdiğini fakat idari hapis cezasının daha sonra 4 ay daha uzatıldığını bildirdi.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar