SİYONİST GÜÇLER GAZETECİ BÜŞRA ET TAVİL'E İDARİ HAPİS CEZASI VERDİ

 

Görüntülenme: 1660 Tarih: 16 Aralık 2019 04:54
SİYONİST GÜÇLER GAZETECİ BÜŞRA ET TAVİL'E İDARİ HAPİS CEZASI VERDİ

Filistinli Esir Kulübü, işgal güçlerinin 26 yaşındaki Filistinli kadın esir gazeteci Büşra Et-Tavil’e dört ay idari hapis cezası verdiğini ve işgal rejimi zindanlarında idari hapis cezalarıyla tutulan Filistinli kadın esir sayısının üçe yükseldiğini açıkladı.
 
Esir Kulübü, bugün (16 Aralık Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal rejimi zindanlarında idari hapis cezalarıyla tutulan Filistinli kadın esirlerin Büşra Et-Tavil ile Beytlahim’den Şuruk El-Beden ve Kalkiliya’dan Alâ El-Bişr olduğunu ifade etti.
 
El-Bire kenti sakinlerinden esir Büşra Et-Tavil’in daha önce de işgal güçlerince üç kez gözaltına alındığını bildiren Esir Kulübü, 2011 yılında gözaltına alındıktan sonra 16 buçuk ay hapis cezasına mahkûm edildiğini ve Özgürlerin Vefası esir takası anlaşmasıyla serbest bırakıldığını belirtti.
 
Esir Kulübü, işgal güçlerinin Filistinli kadın gazeteciyi 2014’de esir takasıyla özgürlüğüne kavuşan onlarca esirle birlikte yeniden gözaltına aldığını ve Et-Tavil’in daha önce verilen mahkumiyet süresini yattıktan sonra işgal zindanlarından çıktığını kaydetti.
 
Büşra Et-Tavil’in hakkında gizli dosya olduğu gerekçesiyle işgal güçlerince 2017’de tekrar gözaltına alındığını hatırlatan Esir Kulubü, kadın gazetecinin sekiz ay işgal zindanlarında tutulduktan sonra özgürlüğüne kavuştuğunu, işgal güçlerinin Et-Tavil’i 11 Aralık’ta yeniden gözaltına aldığını söyledi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar