KUDÜS'TE BIÇAKLAMA EYLEMİ

 

Görüntülenme: 2593 Tarih: 27 Eylul 2019 23:48
KUDÜS'TE BIÇAKLAMA EYLEMİ

Kudüs’ün Eski Belde semtindeki Es-Silsile Kapısı yakınlarında dün ikindiden hemen önce gerçekleştirilen bıçaklama eyleminde Yahudi yerleşimci bir kadın yaralandı.
 
İşgal rejimi kaynakları, 13 yaşında Filistinli bir çocuğun bıçakladığı Yahudi yerleşimci kadının yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını, eylemi gerçekleştiren çocuğun gözaltına alındığını bildirdi.
 
Kaynaklar, işgal güçlerinin eylemin gerçekleştirildiği bölgeyi kuşattığını ve olayla ilgili soruşturma başlattığını, Mescid-i Aksa’da ve çevresinde gerginlik yaşandığını söyledi.
 
Batı Yaka’nın orta kesimindeki Ramallah kentinin batısında dün akşam Filistinli bir çocuğun gerçekleştirdiği bıçaklama eyleminde de işgalci bir kadın asker yaralanmıştı.
 
Yaklaşık 40 gün önce Filistinli Nesim Ebu Rumi isimli çocuk Es-Silsile Kapısı yakınlarında bıçaklama eylemi gerçekleştirdiği sırada işgal güçlerince şehit edilmişti.
 
Ebu Rumi’nin şehit olduğu eylemin ardından işgal güçleri Mescid-i Aksa’nın kapılarını ve Eski Belde semtinin girişlerini kapattı ve günlerce bölge sakinlerine kötü muamelede bulundu.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar