HAMAS'TAN KORSAN İSRAİL'E SERT UYARI: GAZZE SİYONİST REJİMİN YÜZÜNE PATLAYACAK

 

Görüntülenme: 2534 Tarih: 18 Ağustos 2019 15:57
HAMAS'TAN KORSAN İSRAİL'E SERT UYARI: GAZZE SİYONİST REJİMİN YÜZÜNE PATLAYACAK

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nin kuzeyinde Filistinli gençleri şehit etmesinin işgalcilerin kara siciline eklenen yeni bir cinayet olduğunu söyledi.
Hamas sözcülerinden Fevzi Berhum, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu tür cinayetlerin ve Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın devam etmesinin bölgede patlamaya yol açacağını ifade etti.
Şehit gençlerin işgalcilerin zulmünün ve Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın kurbanı olduklarını belirten Berhum, cinayetlerden tamamen işgal yönetiminin sorumlu olduğunu kaydetti.
Berhum, ablukanın en kısa sürede kaldırılması ve işgal güçlerinin Filistinlilere yönelik cinayetlerine son verilmesi gerektiğini belirtti.
Hamas sözcüsü Gazze Şeridi’nde, Batı Yaka’da ve Kudüs’te Filistinli gençlerin yaptıklarının işgal güçlerinin cinayetlerine, Kudüs ve Mescid-i Aksa’daki ihlallerine doğal bir misilleme olduğunu söyledi.
Hamas sözcüsü ayrıca Filistin halkının artan öfkesinin Batı Yaka’daki Yahudi yerleşimine tepki olduğuna dikkat çekti.
Hamas sözcülerinden Abdullatif El-Kanua da işgalcilerin Filistin halkına yönelik aşırı güç kullanmaya devam ettiğini kaydetti.
El-Kanua, işgal güçlerinin üç genci şehit edip bir genci yaralamasının vahşiliğini yansıttığını ifade etti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar