ÜRDÜN SİYONİST İSRAİL'E KİRALADIĞI TOPRAKLARIN KİRA SÖZLEŞMESİNİ UZATACAK MI?

 

Görüntülenme: 2537 Tarih: 07 Ekim 2019 22:25
ÜRDÜN SİYONİST İSRAİL'E KİRALADIĞI TOPRAKLARIN KİRA SÖZLEŞMESİNİ UZATACAK MI?

İşgal rejiminde yayınlanan Makor Rishor gazetesi, Ürdün’e ait El-Bakura ve El-Ğamr bölgelerinin kira süresinin uzatılması için İsrail ve Ürdün arasında görüşmelerin sürdüğünü yazdı.
İsrail, El-Bakura ve El-Ğamr bölgelerini Ürdün’den 25 yıllığına kiralamıştı. Söz konusu kira anlaşması 26 Ekim’de sona eriyor.
İşgal rejiminin Ürdün’den anlaşmanın uzatılmasını istediği belirtilirken, Ürdünlü kaynaklar her iki bölgeyle ilgili kira anlaşmasının uzatılmayacağını açıkladı.
Ürdün Vadisi’nin kuzeyindeki El-Bakura bölgesiyle güneyindeki El-Ğamr bölgesi 25 yıldır İsrailli çiftçiler tarafından ekiliyor.
Gazete, Ürdün’le görüşmeleri İsrail Başbakanlığına bağlı Milli Güvenlik Konseyi ile İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın yürüttüğünü fakat işgal hükümetinin görüşmelerin ayrıntılarıyla ilgili bilgi vermekten kaçındığını söyledi.
Haberde, görüşmelerde her iki bölgenin egemenliği konusunun gündeme gelmediği ve kira anlaşmasının bitmesinin ardından Ürdün’ün anlaşma süresini uzatmamakta kararlı olduğu belirtildi.
Ürdün Kralı 2’nci Abdullah, El-Bakura ve El-Ğamr’ın Ürdün’e ait olduğunu ve öyle kalacağını söylemiş, Ürdünlü yetkililer de kira anlaşmasının süresinin uzatılmasını reddettiklerini açıklamıştı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar