SURİYE HALKI ABD'NİN YAPTIRIMLARINA KARŞI MEYDANLARA İNDİ

 

Görüntülenme: 2268 Tarih: 22 Haziran 2020 00:13
SURİYE HALKI ABD'NİN YAPTIRIMLARINA KARŞI MEYDANLARA İNDİ

Suriye'nin Deyrezzor kentinde dün ABD tarafından Suriye’ye uygulanan tek taraflı dayatmacı ekonomik yaptırımları kınayan gösteri düzenledi.
 
Göstericiler milli ilkelere bağlı kalmak bağlamında sloganlar atarken, ülkeyi savunmak için  her türlü çabayı göstereceklerini bildirdiler.
 
Suriye resmi haber ajansı SANA'nın bildirdiğine göre, Suriye bayraklarını taşıyan göstericiler, Amerika'nın iktisadi terörünü kınayan dövizlerin yanısıra Suriye aleyhinde zorbaların her türlü girişimine karşı ülkeyi savunacaklarını bildirdiler.
 
Bu arada Deyrezzur eyaleti vakıflar kurumu başkanı Muhtar el'Azi el'Nekşibendi, gösteride yaptığı konuşmada, Amerika'nın Suriye aleyhinde onayladığı Sezar yaptırım kanununu kınarken, bunun insani ve uluslararası kanunlarla hiç bir şekilde ilişkisinin olmadığını belirtti.
 
Deyrezzur eyaleti Tarım Kooperatifleri Birliği başkanı da, gösteride yaptığı konuşmada, ülkenin milli ve yerli üretime ağırlık vereceğini ve Amerika'nın zalimce iktisadi terörüne karşı direneceklerini söyledi.
 
Bu arada Suriye'nin bir çok kentinde de benzeri gösterilerin düzenlendiği bildirildi. 
 
Amerikan Kongresi, 11 kasım 2019 tarihinde Suriye aleyhinde onayladığı 'Sezar' kanununu birinci aşamasının uygulanmasına ise 17 haziran tarihinde başlanmıştır.
 
Sezar kanunu, Suriye devleti, yöneticileri ve Suriye'yle işbirliği yapan ülkeler ve şirketlere yönelik kapsamlı yaptırımı içeriyor. 
parstoday

Yorumlar