SİYONİST REJİM ORDUSU HAVA TATBİKATI YAPACAK

 

Görüntülenme: 1720 Tarih: 09 Aralık 2019 09:05
SİYONİST REJİM ORDUSU HAVA TATBİKATI YAPACAK

Terör rejimi İsrail ordu sözcüsü, bu rejimin işgalindeki Filistin toprakları semalarında hava tatbikatı düzenleneceğini bildirdi.

Filistin Enformasyon Sitesi'ne göre, siyonist İsrail ordu sözcüsü, dün yaptığı açıklamada, iki gün sürecek olan bu tatbikatta savaş uçakları, helikopterler ve İHA'lar yer alacak.

Terör rejiminin bu tatbikatı, rejimin Gazze Şeridi ve işgal altındaki Filistin topraklarına  saldırılarını günlük sürdürdüğü bir ortamda yapılıyor.

Bu arada HAMAS'ın askeri kanadı Al'Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, siyonist rejimi uyararak, 'Mescidi Aksa'ya yönelik saldırıların devam etmesi halinde İsrail aleyhinde yeni kıyamların olacağını bildirdi.

Diğer yandan terör rejimi İsrail askerlerinin  dün Filistinli bir çocuğu okula giderken bıçak taşıdığı iddiasıyla tutukladığı bildiriliyor.

Filistin Esirleri Araştırmaları Merkezi tarafından taşlı intifada olarak da isimlendirilen birinci intifadanın başlamasının 32. yıl dönümü münasebetiyle yapılan açıklamada işgal rejiminin 8 Aralık 1987 tarihinde başlayan intifadanın başlamasından bu yana toplam 343 bin Filistinliyi tutukladığını dile getirdi. 

Adı geçen insan hakları kurumu dün (8 Aralık Pazar) yaptığı açıklamada tutuklama politikasının işgal rejiminin Filistinlilere karşı yaygın bir şekilde uyguladığı bir politika olduğu vurgulanarak 1948'den bu yana tutuklanan Filistinlilerin sayısının bir milyonu bulduğuna dikkat çekildi. Açıklamada işgal rejiminin bu politikasının Filistin halkını boyun eğmeye, vatanını özgürleştirinceye kadar mücadele konusundaki kararlılığından vazgeçmeye zorlamada başarılı olamadığı ifade edildi. 

 

Açıklamada işgal rejiminin Filistinlilere yönelik tutuklamalarının artık gündelik olay haline geldiği belirtilerek işgal rejiminin tutuklanan Filistinlileri sığdırabilmek için birçok hapishane ve tevkif merkezi açtığı ifade edildi.

parstoday

Yorumlar