SİYONİST İSRAİL KASSAM TUGAYLARI ŞEHİDİ MAZİN YASİN'DEN NEDEN KORKUYORDU?

 

Görüntülenme: 4182 Tarih: 25 Mayıs 2020 05:03
SİYONİST İSRAİL KASSAM TUGAYLARI ŞEHİDİ MAZİN YASİN'DEN NEDEN KORKUYORDU?

Şehit Mazin Yasin, 16 yıl önce Mayıs ayında evini kuşatan işgal güçleriyle yaşanan silahlı çatışmada şehadete kavuştu. 
Şehidin tam ismi, Mazin Mahmud İbrahim Yasin şeklindedir. Şehit Mazin Yasin 01.02.1962 tarihinde Tulkerem’de doğdu, 1985’te ise Kalkkilya'ya taşındı ve orada evlendi. 
Şehit Mazin Yasin 1985’te İhvan Müslimin’in saflarına katıldıktan sonra yaşanan birinci intifadada bu cemaatin kurduğu Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) içinde yer aldı.
Siyonist İsrail işgaline karşı Arap halkının başkaldırması niteliğinde olan ilk İntifada, 1987'de başladı. 1991'de gerileyen direniş, 1993 Ağustos ayında Norveç´te Özerk Filistin Yönetimi’nin kabul edildiği Oslo Anlaşması'nın imzalanması ile sona erdi.
Cihad ve Tutukluluk 
1993 yılında evine baskın düzenleyen işgal güçleri tarafından tutuklanan Mazin Yasin, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra Nakab'daki çöl hapishanesine nakledildi ve burada Filistinli esirlerin temsilcisi oldu.
Mazin Yasin, Hamas’ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları'nın Kalkilya'daki birimini kurmakta ön rolde yer aldı. Şehit Yahya Ayyaş ve Adnan Mera gibi komutanlarla birlikte çalışan Mazin Yasin’in görevi silah ve mühimmat temin etmekti.
Mazin Yasin, Filistin Yönetimi tarafından 7 aydan fazla bir süreyle tutuklandı ve bu süreçte güvenlik güçleri tarafından ağır işkencelere maruz kaldı. Daha sonra Nablus’taki Cuneyd Merkezi Hapishanesi'ne nakledildi. Tutukluluk sırasında çeşitli hastalıklara yakalandı.
Filistin halkının siyasi tutukluları serbest bırakması için Filistin Yönetimi'ne yaptığı baskılar ve ağırlaşan hastalıkları neticesinde Mazin Yasin serbest bırakıldı. 
Serbest bırakıldıktan sonra arkadaşı Abdurrahman Hemmad ile birlikte Kalkilya'daki Kassam Tugayları birliğindeki görevlerine ve çalışmalarına devam etti. Elektrik ve bilgisayar programları konusundaki bilgisiyle bombalar geliştirmekle birlikte birliğin şehirdeki sorumluluğunu üstlendi. Buradaki çalışmaları kendisine çok ileri düzeyde muhteşem bir cihad deneyimini kazandırdı.
Suikast 
İbranicede ‘Genel Güvenlik Servisi’ anlamına gelen ‘Şerut-ha-Bitachon ha-Khali’ isminde bir Siyonist örgüt bulunmaktadır. Kısa adı Shin Bet olan bu örgüt aynı zamanda İsrail’in İç İstihbarat Servisi olarak bilinmektedir. Destek ve Operasyon olmak üzere iki bölüme ayrılır.
Shin Bet, Mazin Yasin’e 2 kez suikast düzenledi. Bu girişimlerden birinde işgal güçleri, Kurban bayramında onun evini tanklarla bombalayarak 2 Filistinli genci şehit ettiler.  
Mazin Yasin, Siyonist işgal güçlerinin birden çok tutuklama girişimine maruz kaldı. Fakat bu baskın ve suikastlerden kurtulmayı başardı. 
Şehadete kavuşma 
Şehadetin yakın olduğunu hisseden Mazin Yasin eşinden, görmek için çocuklarını getirmesini istedi. Eşi çocuklarla birlikte yola çıktıktan sonra birilerinin kendilerini takip ettiğini fark edince yolunu değiştirerek kardeşinin evine gitti. Böylece Mazin Yasin çocuklarını son kez görmeden şehadete kavuşacaktı. 
20.05.2004’te Siyonist İsrail’e bağlı büyük bir askeri gücün, düzenlediği baskınla evini bombaladığı sırada Şehit Mazin Yasin, yaşamını yitirip şehadete kavuştu.
İşgal güçleri, şehadetinden sonra naaşını kontrol etmek için bir vatandaşa emir vererek kontrol etmediği takdirde kendisini öldürmekle tehdit etti. Şehit Mazin Yasin’in cansız bedeni bile işgalcilerin korkması için yeterdi. 
İşgalci güçler, Şehit Mazin Yasin’in cesedinin bozulması için kimyasal maddelerin içine soktu. Şehit Mazin Yasin vasiyeti üzerine kendisi gibi şehadete kavuşan arkadaşı Abdurrahman Hemmad’ın yanına defnedildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar