SİYONİST İSRAİL BAŞSAVCISINDAN NETANYAHU'YA KRİTİK UYARI

 

Görüntülenme: 2171 Tarih: 10 Aralık 2019 13:24
SİYONİST İSRAİL BAŞSAVCISINDAN NETANYAHU'YA KRİTİK UYARI

İsrail işgal devletinin başbakanı Netanyahu'nun hukuk danışmanı ve işgal rejiminin başsavcısı Avichai Mandelblit, Netanyahu'yu Batı Yaka'nın herhangi bir bölgesini İsrail'e ilhak etmesinin sakıncası konusunda uyardı. Bu doğrultuda Netanyahu'nun programına aldığı ve Batı Yaka bölgesi içinde yer alan Gavru Ürdün bölgesini ilhak işlemi konusunda da uyarıda bulundu. 
 
Siyonistlere ait Haaretz gazetesinin web sitesinde yayınlanan habere göre Mandelblit böyle bir işlemin Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde Batı Yaka'dan sorumlu olan İsrail siyasi ve askeri liderleri hakkında dava dosyası açılmasına neden olacağını hatırlattı. 
 
Sitenin yayınladığı habere göre Mandelblit şöyle konuştu: "Kalıcı hükümetin Gavru Ürdün bölgesini ilhak etmesine engel teşkil eden herhangi bir sebep yok. Fakat böyle bir adımın ardından Lahey Mahkemesi Savcısı Fatou Bensouda'nın İsrail'in Batı Yaka bölgesinde yürüttüğü çalışmalar hakkında açacağı soruşturmanın sakıncasını göz önünde bulundurmaları gerekir."
 
İşgal rejiminin başbakanı Netanyahu son dönemde yaptığı birçok açıklamada Gavru Ürdün bölgesini İsrail'e ilhak etme konusunda kararlı olduğunu dile getirdi. 
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar