SİYONİST ANALİST YEHZİKİLİ YAHYA SİNVAR’IN KAÇIRILMASINI İSTEDİ

 

Görüntülenme: 2022 Tarih: 20 Temmuz 2019 04:11
SİYONİST ANALİST YEHZİKİLİ YAHYA SİNVAR’IN KAÇIRILMASINI İSTEDİ

Siyonist analist, Hamas’ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'ın esir alınan İsrailli askerlerle takas edilmek üzere kaçırılmasını talep etti.

Filistin Enformasyon Merkezi Farsça servisinin haberine göre, Zevika Yehzekili şu anki denklemin ancak ordunun HAMAS liderlerine karşı büyük ve benzeri görülmemiş operasyonlara başlaması halinde değişebileceğini savundu.

Yehzekili, Siyonist rejim hükümetinin daha önce de bu tarz bir planının olduğunu ve hatta bu plana oldukça yaklaştığını da iddia etti.

Siyonist analist açıklamalarına şöyle devam etti: Gazze'deki 51 Gün Savaşlarının büyük yıkımlarına rağmen HAMAS bu denli güçlüdür ve savaş sonrası üç yıl da sakin geçmiştir. Ancak bir buçuk yıldır geri dönüş protestolarına ve Siyonist bölgelere ateşli balon saldırılarına şahit oluyoruz.

İsrailli analist şunları da hatırlattı: Siyonist rejim 2008 yılından 2014 yılına kadar Hamas'ın teslim olması için Gazze'ye üç savaş düzenledi. Ancak HAMAS görüldüğü gibi güçlü ve  kararlıdır ve de İsrail'e karşı cihad ve direniş yolunu seçmiştir. Yani 2014 savaşı hiçbir surette başarılı olamamıştır. 

Zevika Yehzekili son olarak şunlara işaret etti: ‘Siyonist rejim Gazze'deki esir askeri Gilad Şalit'i almanın karşılığında 1200 Filistinli esiri serbest bıraktı ve daha sonra da pişman olarak böyle bir hatayı tekrarlamama kararı aldı. İsrail bugün içlerinden birinin de şimdiki Hamas’ın Gazze lideri olan Yahya Sinvar olduğu 1200 esiri serbest bırakmanın sıkıntısını iliklerine kadar yaşamaktadır.’

kudusgunu.com

Yorumlar