ŞEYH BUKEYRAT: MESCİDİ AKSA TEHLİKEDE

 

Görüntülenme: 2315 Tarih: 11 Ekim 2019 13:10
ŞEYH BUKEYRAT: MESCİDİ AKSA TEHLİKEDE

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi Müdür Yardımcısı, El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Akademisi Başkanı Şeyh Nacih Bukeyrat, işgal rejiminin Kudüs’e ve kutsal mekanlara yönelik planlarında ileri aşamalara ulaşmayı hedeflediğini belirterek, işgal güçlerinin son olarak Er-Rahme Kapısı Namazgâhı’na düzenlediği baskına işaret etti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi’ne konuşan Bukeyrat, işgal rejiminin bölgesel şartlar ile Arap ve İslam ülkelerinin durumlarından yararlandığını, Filistin davası, Kudüs ve Mescid-i Aksa konularındaki bilinçte de gerileme olduğunu söyledi.
 
İşgal rejiminin dünyaya ve kamuoyuna Mescid-i Aksa’daki her şeye hakim olduğu mesajını vermeye çalıştığını kaydeden Bukeyrat, bunun gerçek olmadığını ve işgal güçlerinin Kudüslülerin iradesini kırmalarının imkansız olduğunu ifade etti.
 
İşgalcilerin Er-Rahme Kapısı Namazgâhı’na saldırarak Mescid-i Aksa’dan bir şeyler istedikleri mesajını verdiğini bildiren Bukeyrat, “Er-Rahme Kapısı Namazgâhı açıldı ve bir daha da kapanmayacak” dedi.
 
İşgal rejiminin aşamalı bir plan uyguladığına dikkat çeken Bukeyrat, Mescid-i Aksa’nın tehlikede olduğunu, Mescid-i Aksa çevresindeki Yahudileştirme faaliyetlerinin işgalcilerin planlarına hizmet ettiğini belirtti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar