NASRALLAH: İSRAİL TÜRKİYE İÇİN DE BÜYÜK BİR GÜVENLİK TEHDİDİ

 

Görüntülenme: 2865 Tarih: 24 Eylul 2019 04:15
NASRALLAH: İSRAİL TÜRKİYE İÇİN DE BÜYÜK BİR GÜVENLİK TEHDİDİ

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, "İsrail, bölgede ABD’nin çıkarlarına çalışan askeri bir üstür ve ayakta kalması İran’dan Pakistan’a kadar ve hatta Orta Asya ve Türkiye için de büyük bir güvenlik tehdidi oluşturmaktadır." dedi.

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamanei'nin Eserleri Koruma ve Yayınlama Ofisi’nin resmi sitesine verdiği demeçte, “Siyonsit rejim İsrail'in çöküşü Ayetullah Hamanei tarafından tahmin edildiği gibi gerçekleşecek.” dedi.

Hasan Nasrullah sözlerine şöyle devam etti:

"Tüm veriler, anketler ve bilgiler böyle bir şeyin olacağını gösteriyor (İsrail'in ortadan kalkması). Fakat bu önemli konunun gerçekleşmesi koşulsuz değil ve belirli koşulları vardır. Bölgedeki direnişin mücadelesine devam edip İsrail'e teslim olmaması ve İran İslam Cumhuriyeti’nin bölgedeki direnişe destek vermesiyle İsrail’in çöküşü gerçekleşebilir. Dolayısıyla, direnişe devam edip yolumuza devam edersek, sahadaki gerçek durum İsrail’in bölgede 25 yıl kalamayacağını gösteriyor."

Hasan Nasrullah Siyonist rejimi “savaşsever ve işgalci” bir rejim olarak nitelendirerek, bu rejimin Suriye, Lübnan, Irak ve hatta Türkiye için de büyük bir tehlike olduğuna dikkat çekti.

İsrail’nin şu anda nükleer silaha sahip olduğunu belirten Seyyid Hasan Nasrullah, “200’den fazla nükleer savaş başlığına sahip olan rejim her zaman tüm bölgeye egemen olmaya çalışıyor.” ifadesini kullandı.

Hasan Nasrullah, İsrail’in ABD’nin bölgedeki kolu olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"İsrail, bölgede ABD’nin çıkarlarına çalışan askeri bir üstür ve ayakta kalması İran’dan Pakistan’a kadar ve hatta Orta Asya ve Türkiye için de büyük bir güvenlik tehdidi oluşturmaktadır."

İsrail’in zaafa uğradığını anlatan Seyyid Hasan Nasrullah, “Ben şu anki kuşağın gücüne inananlardan biriyim ve İnşallah, bu nesil Filistin'e girerek Kudüs'te namaz kılacak. İsrail da ortada kalmayacak.” diye konuştu.

 

Bilindiği gibi İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamenei, işgal rejimi İsrail'in önümüzdeki 25 yıl içerisinde yok olacağını söylemişti.

MEHRNEWS

Yorumlar