HAMAS'TAN AÇIKLAMA: İŞGALCİ İSRAİL İLE UZUN SÜRELİ ATEŞKES Mİ YAPILDI?

 

Görüntülenme: 2147 Tarih: 10 Aralık 2019 03:23
HAMAS'TAN AÇIKLAMA: İŞGALCİ İSRAİL İLE UZUN SÜRELİ ATEŞKES Mİ YAPILDI?

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) İsrail işgal rejimiyle uzun vadeli ateşkes konusunda medyada dolaşan haberleri yalanladı. 
 
Hamas bugün yaptığı açıklamada, böyle bir konunun hareketin aracılarla yaptığı görüşmelerin hiçbirinde gündeme gelmediği konusunda kesin bir dil kullandı.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Basın yayın organlarında dolaşan haberler ve bunlarla bağlantılı olarak icat edilen iddialar, yalanlar ve iftiralar Hamas hareketine, konumlarına ve direniş programına karşı sürdürülen kampanyanın bir uzantısıdır. Tehlikeli birtakım tavizlerin üzerini örtmek amacıyla kamuoyunu meşgul etmek için yürütülen çalışmaların bir parçası olması ihtimalini de uzak bir ihtimal olarak görmüyoruz."
 
Hamas açıklamasında Filistin halkının, kendilerinin açık ve net tavırlı olmalarına alışık olduğunu vurgulayarak; "Ulusal davalarla ilgili herhangi bir tartışma, bu konularda herhangi bir karar alınması ancak ulusal ittifakla ve siyasi işbirliğiyle söz konusu olacaktır" dedi. 
 
Bazı basın yayın organlarında Filistin direniş gruplarıyla İsrail işgal yönetimi arasında uzun vadeli bir ateşkes sağlanması konusunda çalışmalar olduğuna dair haberler yayınlanmıştı. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar