HAMAS'TAN GASIP İSRAİL'E MESCİDİ AKSA UYARISI

 

Görüntülenme: 2399 Tarih: 10 Aralık 2019 18:16
HAMAS'TAN GASIP İSRAİL'E MESCİDİ AKSA UYARISI

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), bugün yaptığı açıklamada İsrail işgal yönetiminin Mescidi Aksa sahasında emrivaki siyasetini uygulamaya çalışmasının yürümeyeceğini dile getirdi. 
 
Hamas, bugün sabah Mescidi Aksa'yı hedef alan saldırılar ve baskınlar üzerine yaptığı açıklamada Filistin halkının, Kudüs'ün kapılarında ve Babu'r-Rahme kapısında verdiği kitlesel mücadelenin, Mescidi Aksa'nın ve kutsal şehrin kudsiyetini koruma mücadelesini sürdüreceği konusunda düşmana bir mesaj olduğunu belirtti. 
 
Hamas'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "İşgal yönetimi başta Yehuda Glick olmak üzere aşırı siyonistlerin Mescidi Aksa'ya baskınlar düzenlemelerine ve kapılarında Telmud ayinleri düzenlemelerine izin vermekle ateşle oynamaya devam etmektedir. Mescidi Aksa'nın saygınlığını hedef alan saldırılar işgal yönetimi liderlerinin bilmediği ve tahmin edemedikleri birtakım tepkilere neden olacaktır."
 
Hamas, Filistin halkına yönelttiği çağrısında da özellikle işgalcilerin baskınlar için seçtiği sabah saatlerinde Mescidi Aksa'nın bekçiliğini yapmaya devam etmelerini isteyerek bu baskınların sonuçtaki hedefinin Mescidi Aksa'yı zaman veya mekan yönünden bölme planını hayata geçirmek olduğunu hatırlattı. 
 
Hamas, Kudüs ve Mescidi Aksa'da egemenlik hakkının İslam'a ve Filistinlilere ait olduğunu belirterek dünya ülkelerini de siyonist işgal rejiminin taşkınlıklarına karşı durmaya çağırdı. 
 
Bugün sabah aşırı siyonist bir örgütün liderliğini yapan Yehuda Glick başkanlığındaki bir yahudi grup Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemiş, işgal güçleri de Mescidi Aksa bekçilerinden birini gözaltına almış ve Kubbetu's-Sahra'daki bir tamir faaliyetini engellemişlerdi. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar