GASIP İSRAİL EN-NAKAB BÖLGESİNDE BİNLERCE FİLİSTİNLİYİ TEHCİR EDECEK

 

Görüntülenme: 1582 Tarih: 13 Ekim 2019 04:30
GASIP İSRAİL EN-NAKAB BÖLGESİNDE BİNLERCE FİLİSTİNLİYİ TEHCİR EDECEK

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Mülteci İşleri Dairesi, işgal rejiminin işgal altındaki toprakların güneyindeki En-Nakan bölgesinde yaşayan 36 bin Filistinliyi tehcir için yeni bir planı uygulamaya koyduğunu açıkladı.
 
Hamas Hareketi, bugün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, binlerce Filistinlinin önce geçici kamplara yerleştirilmelerinin ve evleriyle arazilerinin ellerinden alınmasının planlandığını ifade etti.
 
Planın işgal rejimi tarafından meşru yerleşim alanları olarak kabul edilmeyen köyler için oluşturduğu tehlikeye dikkat çeken Hamas, planın 35 köyde yaşayan 90 bin Filistinliye felaket getirebileceğini söyledi.
 
Hamas, söz konusu köylerde yaşayan Filistinlilerin çoğunun elektrikten, sudan ve alt yapı hizmetlerinden yoksun bir şekilde yoksulluk sınırı altında yaşadıklarını bildirdi.
 
En-Nakab sakinlerinin, sivil toplum örgütlerinin ve yerel yöneticilerinin işgal rejiminin planlarına karşı direnişine övgüde bulunan Hamas, En-Nakab bölgesinde ve 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilere seslenerek, işgal rejiminin meşru yerleşim alanı kabul etmediği köylerin haklarını gasp etme girişimine karşı koymak için birlik olmalarını istedi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar