FİLİSTİNLİ GAZETECİLER GAZZE'YE UYGULANAN ABLUKAYI PROTESTO ETTİ

 

Görüntülenme: 2519 Tarih: 03 Ekim 2019 19:55
FİLİSTİNLİ GAZETECİLER GAZZE'YE UYGULANAN ABLUKAYI PROTESTO ETTİ

Filistinli onlarca gazeteci dün Gazze kentinde işgal rejiminin 13 yıldır Gazze Şeridi’ne uyguladığı ablukayı protesto için gösteri düzenledi.
Gazeteciler Gazze kent merkezindeki Es-Seraya Kavşağı’nda toplandıktan sonra Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun “Erez” kontrol noktasına doğru yürümeye başladı.
Gösteriye katılan gazetecilerin Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın kaldırılmasını, gazetecilerin özgürce dolaşabilmelerini ve yolculuk yapabilmelerini, gazetecilerin ihtiyaç duydukları araç gerecin Gazze Şeridi’ne girmesine izin verilmesini isteyen pankartlar taşıdıkları kaydedildi.
Hükümet Enformasyon Ofisi Başkanı Selame Maruf, gösteriyle gazetecilerin İsrail ablukasına karşı seslerini yükselttiklerini söyledi.
Ablukanın Gazze Şeridi’nde hayatın her yönünü olumsuz etkilediğine dikkat çeken Maruf, gazetecilerin de işgal güçlerinin ihlallerine maruz kaldıklarını dile getirdi.
Maruf, işgalcilerin Gazze Şeridi’ndeki Filistinli gazetecilere yönelik ihlallerinin başında gazetecilerin serbest dolaşımının engellenmesi, hasta ve yaralı gazetecilerin Gazze Şeridi dışında tedavilerine izin verilmemesi ve gazetecilerin ihtiyaç duyduğu cihazların Gazze Şeridi’ne sokulmamasının geldiğini ifade etti.
Hükümet Enformasyon Ofisi Başkanı ayrıca Filistin halkını ve Filistinli gazetecileri korumakta başarısız olan uluslararası toplumun da sorumlu olduğunu belirtti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar