FİLİSTİNLİ ESKİ BAKAN EBU ARAFE'DEN ÖNEMLİ KUDÜS UYARISI

 

Görüntülenme: 3762 Tarih: 25 Kasım 2019 17:32
FİLİSTİNLİ ESKİ BAKAN EBU ARAFE'DEN ÖNEMLİ KUDÜS UYARISI

Eski Kudüs İşleri Bakanı Halid Ebu Arafe, İsrail işgal yönetiminin, Arap dünyasının suskunluğunun ve normalleştirme çalışmalarının, Filistin Yönetimi'nin de Filistinlilerin çalışmalarını sınırlandırmasının gölgesinde 40 yıldan beri uyguladığı yahudileştirme faaliyetlerinin meyvelerini topladığını ifade etti. 
 
Ebu Arafe, Filistin Enformasyon Merkezi'nin kendisiyle yaptığı görüşmede İsrail işgal yönetiminin bu aşamaya gelebilmek için Kudüslüleri hayatlarının değişik alanlarında sıkıştırmak ve yahudileştirme faaliyetleri düzenlemek amacıyla planlar yaptığını dile getirdi. 
 
Ebu Arafe, Filistin'deki bütün oluşumların Filistin ulusal hareketini güçlendirme planıyla uyumlu bir şekilde geniş çaplı bir hareket başlatmalarının zorunlu olduğunu belirtti. 
 
Ebu Arafe, İsrail işgal yönetiminin devam eden yahudileştirme faaliyetleri karşısında Kudüs'teki durumun hiç iyi bir mesaj vermediğini hatırlatarak Kudüslülerin, Kudüs'ün ve Mescidi Aksa'nın savunucuları ve murabıtları olduğuna dikkat çekti. 
 
Arap dünyasının işgal yönetimiyle ilişkileri normalleştirme faaliyetlerine de temas eden Ebu Arafe bunun öldürücü etki yaptığını, işgal yönetiminin bundan güç alarak Arap kimliğini hedef aldığını, İslami kutsal mekanları ve Arap kültürünün mirasını yahudileştirme gücü elde ettiğini dile getirdi. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar