FİLİSTİNLİ 6 ESİR AÇLIK GREVİNİ SÜRDÜRÜYOR

 

Görüntülenme: 1445 Tarih: 13 Ekim 2019 15:02
FİLİSTİNLİ 6 ESİR AÇLIK GREVİNİ SÜRDÜRÜYOR

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, idari hapis cezalarını protesto eden altı esirin işgal rejimi zindanlarında açlık grevi eylemini sürdürdüklerini bildirdi.
 
Açlık grevindeki esirler arasında bir de kadın esirin olduğu ve özellikle uzun süredir açlık grevinde olan esirlerin hayatının tehlikede olduğu kaydedildi.
 
Filistin Esirleri Araştırma Merkezi sözcüsü Riyad El-Eşkar, açlık grevine en uzun süredir devam eden ve hayatı en çok tehlikede olan esirin El-Halil sakinlerinden 42 yaşındaki hasta esir Ahmed Abdülkerim Ğannam olduğunu söyledi.
 
El-Eşkar, esir Ğannam’ın daha önce kan kanserinden tedavi olduğunu ve hastalığının geri nüksedebileceğini, vücut direncinin zayıf olduğunu ve açlık grevinde dördüncü ayına girdiğini belirtti.
 
İslami Cihad Hareketi üyelerinden Cenin kenti sakini 46 yaşındaki esir Tarık Hüseyin Ga’dan’ın 75 gündür açlık grevinde olduğunu ifade eden El-Eşkar, Filistinli esirin 17 kilo kaybettiğini ve sağlık durumunun kötüye gittiğini açıkladı.
 
El-Eşkar, Kudüs’ün Ebu Dis beldesi sakinlerinden 30 yaşındaki İsmail Ahmed Ali’nin 82 gündür, Nablus’un Tel beldesi sakinlerinden 29 yaşındaki Musab Tevfik El-Hindi’nin 20 gündür, Ramallah’ın batısındaki Deir Ebu Meşal köyü sakinlerinden Ahmed Ömer Zehran’ın 16 gündür açlık grevinde olduğunu bildirdi.
 
Filistin Esirleri Araştırma Merkezi sözcüsü, 24 yaşındaki Ürdün vatandaşı kadın esir Hibe Ahmed El-Lebedi’nin de 20 gündür açlık grevinde olduğuna işaret etti.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar