FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD HAREKETİ: DÜNYA KUDÜS GÜNÜ KUDÜS İLE AHİTLEŞME GÜNÜDÜR

 

Görüntülenme: 2320 Tarih: 23 Mayıs 2020 13:29
FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD HAREKETİ: DÜNYA KUDÜS GÜNÜ KUDÜS İLE AHİTLEŞME GÜNÜDÜR

Filistin İslami Cihad Hareketi siyasi ofis üyesi Nafız Azam, Dünya Kudüs Günü'nün, Filistin halkının sıkıntıları ve dertlerinin hatırlanması olduğunu belirterek, ''İran İslam Cumhuriyeti yaptırımlara ve baskılara rağmen her zaman Filistin'in en büyük hamisi olmuştur' dedi.

Nafız Azam, İRNA ajansına verdiği demeçte, Dünya Kudüs Günü'nün, İslam ümmeti nezdinde Filistin ülküsünün yaşatıldığı ve hiç bir zaman unutulmadığının bir mesajı olduğunu bildirdi.

Azam, Filistin ülküsünü yok etmek için onca çabaların ve hilelerin yapılmasına rağmen, müslümanların dünyanın her yerinde  Dünya Kudüs Günü'nü andıklarını ve Filistin davasına destek verdiklerinin görüldüğünü belirterek bunun çok önemli olduğunu söyledi.

Filistinli direniş hareketi yetkilisi, terör rejimi İsrail ve siyonistlerin, Kudüs kentinde yalnızca müslümanlara ait dini mekanları ve eserleri tahrip ve yıkmakla kalmadıklarını bunun yanısıra müslümanların evlerini, iş yerlerini ve topraklarını müsadere ettiklerini ve zorbalıkla ellerinden aldıklarını da bildirdi.

Nafız Azam, terör rejimi İsrail'in  Filistin halkı aleyhindeki baskılarına rağmen  Kudüs'ün Filistinlilerin ve Arap ve İslam ülkelerinin kalbi olarak kalmaya devam edeceğini söyledi. 

 

Bu arada Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en- Nahle de, Kudüs günü olarak adlandırılan Mübarek Ramazan ayının son Cuma gününü, Kudüs'le ahit yenilenme günü olarak nitelendirdi.

parstoday

Yorumlar