ESİRLER KOMİTESİNDEN FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARINA KRİTİK ÇAĞRI

 

Görüntülenme: 1840 Tarih: 17 Temmuz 2019 02:46
ESİRLER KOMİTESİNDEN FİLİSTİN DİRENİŞ GRUPLARINA KRİTİK ÇAĞRI

Filistinli Milli ve İslami Güçler Koalisyonu Esirler Komitesi, şehit esir Nassar Tagatıga’nın işgal rejimi zindanlarında yargısız infaza ve tasfiye operasyonuna maruz kaldığını bildirdi.
 
Esirler Komitesi, Filistinli direniş gruplarına çağrıda bulunarak, esir Tagatıga’nın işgal rejimi zindanlarında yargısız infaz edilmesine misilleme yapılmasını istedi.
 
Esirler Komitesi dün Gazze kentindeki Kızılhaç binası önünde esirlerle ilgili kurumlarla ortak basın toplantısı düzenledi.
 
Filistinli esir Tagatıga, 19 Haziran’da evine baskın düzenleyen işgal güçlerince gözaltına alınarak El-Celme sorgu merkezine götürüldü ve oradan Er-Ramle Cezaevi’nde tek kişilik hücreye nakledildikten sonra bu sabah erken saatlerde hücresinde şehit olduğu açıklandı.
 
Fetih hareketi liderlerinden eski esir Cihad Ğaben, esir Tagatıga’nın işkence ve aralıksız sorgu sebebiyle şehit olduğunu söyledi.
 
Filistin Yönetimi’ne ve Filistinli gruplara seslenen Ğaben, işgalcilerin esirlere yönelik ihlallerine son verilmesi ve şehit Tagatıga’nın ölümünü araştırmak üzere uluslararası komite kurulması çağrısında bulundu.
 
Esir Tagatıga’nın bilinçli olarak tasfiye edildiğine dikkat çeken Ğaben, Filistinlilerin öncelikle esirin ailesine destek olmaları gerektiğini söyledi.
 
Filistinli esirlerin işgal rejimi zindanlarında tek kişilik hücrelerde işkence ve baskılara maruz kaldıklarına işaret eden Ğaben, şehit esirin intikamının alınmasını istedi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar