EL HALİL BELEDİYESİNDEN YENİ SİYONİST YERLEŞKE KURMA KARARINA TEPKİ

 

Görüntülenme: 2156 Tarih: 02 Aralık 2019 07:14
EL HALİL BELEDİYESİNDEN YENİ SİYONİST YERLEŞKE KURMA KARARINA TEPKİ

El-Halil Belediyesi, Eski Belde semtinde yeni bir Yahudi mahallesi inşa edilmesi kararının bölgenin tamamını ateşe atacağı ve sonuçları iyi olmayan bir patlamaya yol açacağı uyarısında bulundu.
 
El-Halil Belediye Başkanı Tevfik Ebu Sinine, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kararı engellemek, Filistin topraklarını ve Filistinlilerin mülklerini korumak için belediyenin tüm imkânlarını kullanacağını belirtti.
 
Ebu Sinine, işgal hükümetinin El-Halil’in Eski Belde semtinde yeni bir Yahudi mahallesi kurma kararının semtteki binalara zarar vereceğini ve bölgenin çehresini değiştireceğini söyledi.
 
İşgal rejimi ordu bakanı Naftali Bennett, dün öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, işgal hükümetinin Hz. İbrahim Camii çevresinde ve sebze halinde yeni Yahudi mahalleleri kurma niyetinde olduğunu, bölgede bulunan Filistinlilere ait evlerin ve dükkânların yıkılması için talimat verdiğini ifade etmişti.
 
El-Halil Belediyesi, Bennett’in açıklamalarının yayınlanmasından hemen sonra Belediye Meclisi’nin karara karşı koymak için harekete geçtiğini, Eski Belde semtindeki tarihi mirası korumak için insan hakları örgütlerinden ve Birleşmiş Milletler kurumlarından yardım talep ettiğini kaydetti.
 
İşgal hükümetin kararının kabul edilemez olduğunu belirten El-Halil Belediyesi, El-Halil’in seçim malzemesi yapılmamasını istedi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar