DİYARBAKIR'DA KONUŞAN DR. EMEL HALİFE: GENÇLERİMİZE MESCİDİ AKSA'NIN ONLARIN OLDUĞUNU KAVRATMALIYIZ

 

Görüntülenme: 1878 Tarih: 03 Ekim 2019 11:04
DİYARBAKIR'DA KONUŞAN DR. EMEL HALİFE: GENÇLERİMİZE MESCİDİ AKSA'NIN ONLARIN OLDUĞUNU KAVRATMALIYIZ

​Diyarbakır'da düzenlenen "Kudüs ve Selahaddin" panelinde duygularını paylaşan Filistinli Akademisyen Dr. Emel Halife ve HÜDA PAR GİK Üyesi Sema Yarar, Kudüs’ün yeniden fethedilmesi için Selahaddinlere ihtiyacın olduğunu vurguladılar.
Kudüs'ün Selahaddin-i Eyyubî tarafından fethedilişinin yıldönümü vesilesiyle HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Kudüs ve Selahaddin" konulu panelde duygularını İLKHA aracılığıyla paylaşan katılımcılar, Kudüs’ün Müslümanlar için önemine değindiler.
 
Filistinli Akademisyen Dr. Emel Halife ile HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sema Yarar, Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşması için kadınlara düşen görevleri hatırlatarak, herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğine dikkat çektiler.
 
Ümmet olarak Kudüs’e sahip çıkılması gerektiğini belirten akademisyen Halife, “Filistin toprakları sadece Filistinlilerin toprağı değil, tüm İslam ümmetinin topraklarıdır. Biz bir ümmet olarak öncelikle Ümmet olmanın ne demek olduğunu iyi anlamalıyız. Mesela bizler tek başımıza namaz kıldığımızda dahi ‘Yalnızca sana ibadet ederim, yalnızca senden yardım dilerim’ demiyoruz, ne deriz ‘Yalnızca sana ibadet ederiz, yalnızca senden yardım dileriz’ diyoruz. Neden? Çünkü bizler bir ümmetiz. Kur'an-ı Kerim ayetleri bize hitap ederken 'Ey iman edenler' diye hitap ediyor, 'Ey iman eden' demiyor, böyle bir şey Kur’an'ın hiçbir yerinde geçmez. Bu ümmetin mukaddesatları vardır. Eğer Kâbe bu ümmetin mukaddesatlarının başında geliyorsa, Mescid-i Aksa'nın ondan hiçbir farkı yoktur. Allah (Azze ve Celle) Kur’an-ı Kerim’de Mescid-i Aksa’yı zikretmesi, Müslümanların Mescid-i Aksa’yı unutması için değil, daima hatırlayıp onu savunsunlar diye zikretmiştir.” dedi.
 
“İslam ümmeti olarak Kudüs’e karşı üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz”
 
Mescid-i Aksa’nın Siyonistlerin zulmü altında olduğunu söyleyen Halife, “Peygamber Efendimiz (Sallahu Aleyhi Vesellem) Mescid-i Aksa'ya gittiği zaman Allah’u Teâla bütün Peygamberleri orada topluyor. Bu şerefe haramı şeriflerimizden hiçbiri veya herhangi bir bölge nail olmamıştır. Peygamber efendimizin diğer bütün peygamberlere namaz kıldırdığı bu Mescid-i Aksa'da, bugün siyonistler hüküm sürüyor. Hiç kimsenin orada namaz kılmasına izin vermiyor ve engellemek için her şeyi yapıyor. Ümmetin Mescid-i Aksa davasından uzaklaştığı son yıllarda, bu baskı ve zulüm artarak devam ediyor. Hatta öyle ki siyonist yerleşimciler toplu bir şekilde Mescid-i Aksa'ya baskınlar düzenleyip istedikleri şekilde ibadetlerini yapıyorlar. Tabi bunların hepsini nüfusu iki milyara ulaşmış İslam ümmetinin gözleri önünde yapıyorlar. Bu durum bizler için gerçekten utanç vericidir. Bizler İslam ümmeti olarak ferdi, cemaatler, partiler veya devletler olarak Mescid-i Aksa'ya karşı üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.
 
“Gençlerimize Mescid-i Aksa'nın onların olduğunu kavratmalıyız”
 
Filistinlilerin çektiği zulümlerin medyada sıklıkla işlenmesi gerektiğini vurgulayan Halife, “İslam ümmeti olarak bizler, halklarımıza ve başta gençlerimize Mescid-i Aksa'nın onların olduğunu kavratmalı ve bu doğrultuda bilinçlendirmeliyiz. Mescid-i Aksa'yı kim savunacak? sadece Filistinliler mi? Sadece Araplar mı? Tabi ki de bütün ümmet. Eğer İslam ümmeti bu savaşta siyonistlere karşı yekvücut olur, onların karşısında durursa bu savaşı kazanmamız kaçınılmaz olur. O yüzden İslam ümmetinin birlik oluşturması en büyük önceliktir. Diğer bir husus; Mescid-i Aksa'yı savunanlara ve bekçiliğini yapan Kudüs ehline gerekli mali desteği de sağlamamız lazım. Ve diğer insanları da bu yönde teşvik etmemiz elzemdir. Yine onlara çokça dua etmeliyiz çünkü onlar tüm İslam ümmetine farz olan bir ameli yerine getiriyorlar. Bu yüzden onları desteklemeliyiz. Çektikleri zulümleri, baskıları ve maruz kaldıkları katliamları medyada işlemeliyiz, üzerimize düşen her türlü savunmayı yapmalıyız.” şeklinde konuştu.
 
“Kudüs’ün yeniden fethedilmesi için yeni Selâhaddinlere ihtiyaç vardır”
 
Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşturulması için kadınlara düşen sorumlulukları hatırlatan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sema Yarar, yeni Selahaddinlerin yetişmesi gerektiğine dikkat çekti.
 
Yarar, “Kudüs; İslam ümmeti için önemli bir mabettir. Bizim ilk kıblemiz. Resulullah’ın (Aleyhisselatu Vesellam) miraca yükseldiği yer. Kudüs’ün yeniden fethedilmesi için yeni Selâhaddinlere ihtiyaç vardır. Özellikle Genel Başkanımız Sayın İshak Sağlam’ın programda vurguladığı konular çok güzeldi. Amedli kadınlara hitap etti ve Amedli kadınların da Selâhaddinlerin yetiştirme noktasında mücadele etmeleri gerektiğini söyledi. Dünya Müslüman kadınlarının ilk ve öncelikli vazifeleri Selâhaddinler yetiştirmek, Kudüs’ü yeniden ele geçirmek, İslam’a kazandırmaktır. Bundan dolayı biz Müslüman kadınlara çok büyük işler, görevler düşüyor. Herkes bunun bilincinde, farkında olursa bu sorun çok çabuk çözülecektir.” dedi.
 
“Kudüs’ün yeniden fethi için bütün İslam liderlerin söz birliği yapması lazım”
 
Siyonist işgal rejimine yaptırımların uygulanması gerektiğini söyleyen Yarar, “İslam ülkelerinin liderlerine bu konuda çok işler düşüyor. Çünkü herkes farklı yönlere bakıyor ve çok hassas bir noktamız, can damarımız Kudüs’e hiçbir şekilde vurgu yapılmıyor, değinilmiyor gündeme dahi alınmıyor. Kudüs’ün yeniden fethi için bütün İslam liderlerin söz birliği yapması lazım. Bu noktada bir vahdet şarttır. Vahdet olacak ki birlikten kuvvet doğar. Gün geçtikçe Kudüs’ü kaybediyoruz. Yahudilerin baskısı, Filistinlilerin üzerinde kurmuş olduğu hâkimiyet gün geçtikçe artıyor. Âmâ bütün dünya bunlara suskun. Hiçbir şekilde siyonist işgal rejimine yaptırım uygulanmıyor. Bunlar çok acı noktalar. İslam ümmetinin liderleri üzerlerine düşen vazifeyi yerine getirmesi gerekir.” ifadelerini kullandı. (Ramazan Casuk-Mehmet Fatih Akgül-İLKHA) 
https://ilkha.com/kudus-muslumanlarindir/kudusun-yeniden-fethedilmesi-icin-selhaddinlere-ihtiyac-vardir-105658

Yorumlar