CEVAD ZARİF ASTANA KULÜBÜ OTURUMUNDA NEDEN 'KAHROLSUN ABD' KAHROLSUN İSRAİL' DEDİKLERİNİ ANLATTI

 

Görüntülenme: 1692 Tarih: 09 Aralık 2019 23:56
CEVAD ZARİF ASTANA KULÜBÜ OTURUMUNDA NEDEN 'KAHROLSUN ABD' KAHROLSUN İSRAİL' DEDİKLERİNİ ANLATTI

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Astana Kulübü oturumunda Kahrolsun ABD, Kahrolsun İsrail sloganlarına yöneltilen eleştirilere verdiği cevapta bu sloganları kesin bir ifade ile savunarak, İran’ın içişlerine karışılması, Bercam nükleer anlaşmasının ihlal edilmesi ve İran milletine yaptırım dayatılması bu sloganların sebebi olduğunu vurguladı.

Astana Kulübü’nde gündeme getirilen bu eleştirilere cevap veren Dışişleri Bakanı Zarif şöyle dedi:

Eğer birileri gelip ülkenizin Cumhurbaşkanını değiştirirse ve halkı katleden bir diktatörü dayatırsa, siz o ülke için kahrolsun demez misiniz? O devlete ölüm demez misiniz?

Dışişleri Bakanı Zarif şöyle ekledi:

Nedan ahlaklı insanların jestini yapıyor ve başkalarını suçluyorsunuz? Biz Amerika’ya ne yaptık? Biz İsrail’e ne yaptık? Acaba İsrail halkına açlık mı çektirdik? Kim bizim halkımıza açlık çektiriyor? Amerika ve İsrail’den başkası mı?

Zarif şöyle devam etti:

Acaba nükleer anlaşmayı ihlal eden biz miydik? Kim bu anlaşmayı ihlal etti? Amerika ve İsrail’den başkası mı? Acaba onlar nükleer anlaşmayı ölüme sürüklemedi mi? Neden? çünkü Obama’dan hoşlanmıyorlardı. Eğer bir başkandan hoşlanmıyorsanız, bu, dünyayı karıştırmaya gerekçe olabilir mi? Kendinize gelin. Bizim tek suçumuz kendimizin reisi olmaya karar vermektir. Biz bu suçla onur duyuyoruz ve devam edeceğiz.

 

Astana Kulübü zirvesi güvenlik ve istikrarlı bir bölgenin elzemleri başlığı altında Kazakistan’da düzenlendi. Dışişleri Bakanı Zarif zirvenin özel konuşmacısıydı.

parstoday

Yorumlar