AYETULLAH İMAMİ KAŞANİ ŞEYH ZEKZEKİ'NİN SERBEST BIRAKILMASINI İSTEDİ

 

Görüntülenme: 2193 Tarih: 19 Temmuz 2019 14:56
AYETULLAH İMAMİ KAŞANİ ŞEYH ZEKZEKİ'NİN SERBEST BIRAKILMASINI İSTEDİ

Tahran Cuma Namazı Hatibi, zindandaki Nijerya İslam Hareketi Lideri Şeyh İbrahim Zakzaki'nin sağlık durumunun kötüleşmesinden endişe duyduğunu dile getirerek, Şeyh Zakzaki'nin serbest bırakılmasına vurgu yaptı.

Tahran Cuma Namazı hutbelerinde konuşan Ayetullah İmami Kaşani, gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Ayetullah İmami Kaşani, ABD, Siyonist rejim ve Al-i Suud'un desteğiyle Nijerya yönetimi ve ordusunun bu tür cinayetler işlediğini belirterek, Şeyh Zakzaki'nin serbest bırakılmasını istedi.

Avrupa ile ABD'nin nükleer anlaşma tutumunu eleştiren Ayetullah İmami Kaşani, "Avrupa tarafları hiçbir yükümlülüğünü yerine getirmemiştir. Washington yönetimi de vaatlerini yerine getirmemekle Amerikan halkını rezil etmiştir. Amerika hiçbir zaman bu denli rezil rüsva ve başarısızlıkla yüz yüze kalmamıştı." dedi.

Ayetullah İmami Kaşani, İran'ın bunun için nükleer anlaşmadaki taahaütlerini azaltma kararı aldığını anlatarak, Tahran'ın bu yönde ABD ile Avrupa'ya 60 günlük süre tanıdığını kaydetti.

 

İran petrol tankerine Cebelitarık Boğazı'nda İngiltere tarafından el konulmasına tepki gösteren Ayetullah İmami Kaşani, İran’ın İngiltere'yi BM'ye şikayet etmesi gerektiğini belirterek, tanker sahiplerinin de şikayet için Avrupa Adalet Mahkemesi’ne başvurması gerektiğini söyledi.

parstoday

Yorumlar