AYETULLAH HAMENEİ: İMAM HUMEYNİ SÜPER GÜÇLERİN YENİLEBİLECEĞİNİ İSPAT ETTİ

 

Görüntülenme: 1567 Tarih: 03 Haziran 2020 17:44
AYETULLAH HAMENEİ: İMAM HUMEYNİ SÜPER GÜÇLERİN YENİLEBİLECEĞİNİ İSPAT ETTİ

İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei, İmam Humeyni -ks- ve arkadaşları süper güçleri bozguna uğrattığını belirterek şöyle vurguladı: İmam Humeyni -ks- süper güçlerin yenilebileceğini ispat etti.

İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei Çarşamba günü İran İslam Cumhuriyeti nizamının büyük kurucusu İmam Humeyni’nin -ks- vefatının 32.yıl dönümünde canlı yayında vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, küresel güçlere ve süper güçlere bakışta değişim yaratmak İmam Humeyni’nin -ks- icraatında biri olduğunu belirterek şöyle dedi:

O günlerde hiç kimse Amerika’nın iradesine aykırı bir şey yapılabileceğini düşünmüyordu; ancak İmam öyle bir şey yaptı ki ABD başkanları bizzat İmam onları aşağıladığını itiraf etti.

İmam Humeyni -ks- kelimenin tam anlamıyla İran milletinde değişim yarattığını belirten Ayetullah Hamanei şöyle ekledi:

İmam -ks- İran halkı arasında aşağılık duygusunu özgüven ve izzet duygusuna çevirdi.

Ayetullah Hamanei şöyle devam etti:

İran milleti İslami hareketten önce temel meseleleri ile ilgilenmiyor ve daha çok kişisel meseleleri ile uğraşıyordu. Ancak talepte bulunma, hem de büyük ve önemli taleplerde bulunma meydanına girmeyi İmam Humeyni -ks- öğretti ve durgun ve teslim konumunda olan bu milleti talepte bulunan bir millet yaptı.

İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei, İmam Humeyni -ks- değişimci ve değişim yaratan bir şahsiyet olduğunu belirterek şöyle ekledi:

 

Eğer bazı insanlar o dönemin rejiminden talepleri olduysa, bu talepler bir sokağı asfalt yapmak seviyesindeydi; ancak İmam Humeyni -ks- halkın taleplerini istiklal, özgürlük, ne Doğu ve ne Batı taleplerine yükseltti.

parstoday

Yorumlar